Alhamdulillah~ lya bakal IGOPian.. :)

Assalamualaikum..

Alhamdulillah~ syukran ya Allah.. rasa macam nak buat sujud syukur banyak kali..
rasa nak menangis sangat sangat.. doa lya selama ni da termakbul! syukran ya Allah~
tak sia sia lya berdoa, buat solat hajat, bernazar and bersabar.. suma kerana Allah~
akhirnya termakbul jugak setelah berapa bulan lya tunggu..
menanges, meraung, bersabar, suma lya rasa masa dekat SEMENTAS..
asrama yang seronok, happening, meriah sangat! :)

erm, nak tau tak nape lya cakap doa lya termakbul?
okay! camni citanya.. lya teringin sangat nak masuk SBP ataupon MRSM..
tapi lya hanya dapat tawaran RK NEGERI.. its ok! rezeki lya.. so, lya pegi..
kat sana, lya tengok ramai yang dapat panggilan second and third intake..
untuk sekola sekola yang lya sebut tadi.. 
sejujurnya, lepas dapat tau lya tak dapat, lya menangis.. sedih sangat!

rabu ritu, lya tak tahan sangat nan pengetua..
sebab dy tak bagi balek time cuti nuzul quran..
bayangkan la, kami suma hanya bukak puasa nan family hanya 3/4 hari ja..
rumah bukan jauh pon.. 45 minit da sampai..
terasa sedih kot! sebak je sebab pengetua la.. time dy gtau camtu, ramai nanges..
balek sekola, lya tepon mama lya.. cerita la sal bad news ni..
sampai nanges nanges! kuat sangat!! *buat malu je* :P

lya cakap, lya taknak dok at SEMENTAS ag da..
lya nak kuar dari sini.. lya da tak tahan sangat da! TERTEKAN!!
mak cakap sabar la.. berapa taon je ag and macam macam lah..
besoknya lya pegi sekola cam besa.. tegur kengkawan macam besa suma..
tetiba masa kelas BI, cikgu Fadzil panggil, dy cakap ayah anta mesej kata ada urgent!
cuak kot! ingatkan apa benda sebab sound like too serious right?!

lya kol ayah, and dy cakap lya dapat SBP INTERGRASI GOPENG..
wahh~ lya menanges time tu jugak sebab doa lya selama ni da termakbul..
Alhamdulillah~ lepas lya masuk kelas, lya cerita dekat kawan sebelah..
automatic dy nanges.. pastu lya jumpa kengkawan lain, n dowang pon nanges..
tapi itu rezeki.. lya taknak tolak sebab peluang hanya sekali..
so, lya terima tawaran tu, and daftar dekat iGOP isnin ni..
doakan yang terbaek untuk lya.. Amin~ :)

p/s: kengkawan SEMENTAS, i will miss u all.. :')
okay lah.. sampai sini dulu..
k, wassalam.. 

No comments:

Post a Comment